Den korthårede Chow Chow

Chow Chow'en er en af verdens ældste racer og er formentlig mere end 4000 år gammel. Chow Chow'en blev omkring Kristus fødsel brugt som jagthund, de brugte Chow Chow'en til vildfuglejagter i bjergene samt både til vildsvine og bjørnejagt, den har en fin næse og er klog rent taktisk.

I dag er Chow Chow'en fortrinsvis en selskabshund. Den kendetegnes bl.a. ved at den er en kvadratisk og kompakt hund, med et løveagtig udseende. Den har en stolt og værdig holdning. Den er selvstændig og kan til tider være stædig af natur - men en trofast hund. Den har en styltet gangart og en blåsort tunge. Chow Chow'en findes i pelsfarverne rød, blå, sort, fawn og creme. Pelsen findes i to hårvarianter, en korthåret og en langhåret. Begge pelse skal være fyldige og tætte med lige opretstående hår.

I dag opdrættes der korthåret over det meste af verden, men i 1970'erne var der fare for, at den korthårede var ved at uddø. Der er ikke mange korthårede Chow Chow'er i Danmark (ca. 50 på landsplan p.t.) men de seneste år, er interessen for dem øget.

For vores eget vedkommende, er Bidachow's A-Smooth Aslan (Basse) vores første korthåret Chow Chow, og vi kan kun sige, at den kh. variant altid vil have en stor plads i vores hjerter. 

Basse fylder utrolig meget i vores hverdag, han kan altid gøre opmærksom på sig selv. Han er den af vores Chow Chow'er som er mest aktiv. Han har deltog i DKK's hvalpemotivationskursus, da han var 3½ mdr. gammel, senere deltog han på DKK's juniorhold (afsluttende prøve bestået med 97 point) og i skrivende stund, er vi aktive på DCH's træningsplads i Kærbølling.